Waalse/Brusselse bakkers denk in thema’s!
82% Van de Belgische bakkers speelt in op thema’s in het aanbod patisserie. Slechts 41% van de Waalse/Brusselse bakkers speelt in op thema’s . In Vlaanderen speelt 92% van de bakkers in op thema’s. Dat de eerste plaats wordt ingenomen door Pasen is wellicht te verklaren door de periode waarin de bakkers onze vragen hebben beantwoord. Deze viel juist in de periode voor Pasen. Deze resultaten komen uit de meest recente bevraging door Het Belgisch Bakkerspanel waarom 329 artisanale bakkers hebben deelgenomen.
In de winkel is het te verdienen
Supermarkt heeft een groter marktaandeel in brood dan bakker De consument koopt steeds vaker zijn brood in de supermarkt. Ruim een jaar geleden kwam er een bericht naar buiten op basis van onderzoek door GFK Belgium in opdracht van Vlam, dat inmiddels het aandeel brood dat bij de supermarkt wordt gekocht groter (52%) is dan bij de bakker. “Brood in de supermarkt is van betere kwaliteit dan vroeger, en het aanbod is even ruim als bij een bakker” zegt Bruno Kuylen van Bakkers Vlaanderen. Kan de bakker het tij keren? Jeroen Claessens van Het Belgisch bakkerspanel is ervan overtuigd van wel.
Glutenvrij brood bij de artisanale bakker
Uit de eerste meting in juni 2018 van Het Belgisch Bakkerspanel bleek, dat de bakker zelden vragen krijgen over allergenen in zijn producten. Uit het consumentenonderzoek dat wij in november onder 1.005 consumenten hebben gehouden komt naar voren, dat 77% van de consumenten niet let op allergenen of andere toevoegingen. Ingrediënten waar consumenten wel op letten zijn zout en lactose (beide 8%). Als derde letten zij op de aanwezigheid van gluten (6%). Dit betekent niet, dat zij hierover dan ook vragen stellen aan hun bakker. Dit verklaart de weinige vragen die bakkers krijgen over allergenen.
Verbeter uw Facebookpagina met deze 5 tips!
Facebook heeft 2 miljard gebruikers wereldwijd. In BelgieĢˆ zijn er dat meer dan 6 miljoen en in Nederland 10 miljoen. Nike zit op Facebook maar ook de bakker op de hoek. Steeds meer mensen ontdekken Facebook. Het is uitgegroeid tot een mega-sociaal-netwerk. Ook u kunt dat netwerk inzetten op lokaal niveau. Maar let op! Facebook is een sociaal netwerk niet een promoot-Uw-zaak-de-hele-tijd-netwerk. Dankzij Facebook kunt U opvallen en een relatie aangaan met mensen. Natuurlijk willen we allemaal meer uit onze zaak halen. Hoe U dat doet dat kan voor iedereen anders zijn. Houd rekening met deze praktische tips om professioneel succesvol te zijn op Facebook!
12
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie