Deel uw professionele mening

Help de ambachtelijke bakkerij groeien

Het Belgisch en Nederlands Bakkerspanel is een onderzoekspanel voor professionals in de bakkerij, chocolade en ijsbereiding, brood- en banketbakkers, zaakvoerders en eigenaren bakkerij, bedrijfsleiders en managers en winkelverantwoordelijken.

U als professional uit de bakkerij, chocolade en ijsbereiding kunt uw mening geven over (vernieuwde of nieuwe) producten en merken van fabrikanten die leveren aan de professionele markt. Zo blijft de fabrikant op de hoogte van de laatste eisen & wensen. Op die manier worden met uw hulp producten en merken verbeterd en vernieuwd.

Geeft u graag uw mening over producten waar u dagelijks mee werkt? Wordt u blij van kennis delen? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste bakkerijprofessionals die hun kennis willen delen. Want zonder uw mening weet de fabrikant niet hoe hij zijn producten kan verbeteren. Deel uw mening en kennis, zodat producten beter aansluiten op uw wensen en behoeften.

Voordelen panellid

Jouw mening telt
Mogelijkheid om aan te geven wat uw mening en wensen zijn
Vernieuwen en verbeteren
Invloed op productontwikkeling van leveranciers
Proefpanel nieuwe producten
Weet als eerste welke nieuwe producten er komen
Inzicht in uitkomsten onderzoek
De resultaten van het onderzoek worden met u gedeeld
Pas je productaanbod aan op de ligging van je winkel
Uit een enquête van Het Bakkerspanel in november 2023, waaraan 162 Nederlandse bakkers hebben deelgenomen, is gebleken dat de helft van de bakkers een winkellocatie hebben in een dorpse omgeving. Ruim een derde van de bakkers heeft een winkel in een stedelijke omgeving.
Pas je productaanbod aan op de locatie van je zaak
Uit een enquête van Het Bakkerspanel in november 2023, waaraan 177 Belgische bakkers hebben deelgenomen, is gebleken dat de meeste bakkerijen zich in dorpen bevinden. Ruim drie op de tien bakkers hebben hun zaak in een stedelijke omgeving.
Groeien door strategische keuzes
De Nederlandse bakkers realiseerden in 2022 een gemiddelde omzet van 1.087.000 euro met hun onderneming. Het Bakkerspanel vroeg aan de bakkers welke omzet zij verwachtten te realiseren over 2023. Uit de bevraging bleek dat de bakkers een gemiddelde omzet van 1.160.000 euro verwachtten. Dit betekent een omzetgroei van 3 procent over 2023 ten opzichte van 2022. Bijna zeven op de tien bakkers geven aan dat de groei te danken is aan het verhogen van de consumentenprijzen. De inflatie over 2023 bedroeg gemiddeld 3,8 procent die met name werd veroorzaak door de prijsontwikkeling van voeding en energie.
Omzetgroei, Uitdagingen en Toekomstkansen
De Belgische bakkers realiseerden in 2022 een gemiddelde omzet van 618.000 euro met hun onderneming. Het Bakkerspanel vroeg aan de bakkers welke omzet zij verwachtten te realiseren over 2023. Uit de bevraging bleek dat de bakkers een gemiddelde omzet van 637.000 euro verwachtten. Dit betekent een omzetgroei van 3 procent over 2023 ten opzichte van 2022. De helft van de bakkers geeft aan dat de groei te danken is aan het verhogen van de consumentenprijzen.
Jonge consument kiest voor vegan
1.000 Nederlandse consumenten stelden wij vragen over vegan in het jaarlijks consumentenonderzoek van Het Bakkerspanel. 20% van alle consumenten variërend van 21 tot 65 jaar koopt vegan producten bij de bakker. Vegan producten bij de bakkers en/of de supermarkt worden relatief het vaakst gekocht door huishoudens met jonge kinderen (72%) en millennials (61%). Slecht een kwart van de huishoudens met oudere thuiswonende kinderen koopt vegan bakkerijproducten en onder senioren is dit slechts 11%.

Wilt u meer weten over Het Bakkerspanel?

Panellid
Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste bakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders die hun kennis willen delen.
Onderzoeken
Het Bakkerspanel biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende soorten onderzoek.
Over ons
Sinds juni 2018 verzamelt Het Bakkerspanel inzichten binnen de Belgische bakkerij. Vanaf juni 2019 verzamelen wij gegevens volgens dezelfde methode in de Nederlandse bakkerijmarkt.
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie