Het Bakkerspanel biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende soorten onderzoek. 

We zijn benieuwd naar uw mening, productgebruik en wensen. Dit kan voor een algemeen marktonderzoek of voor een specifiek product / merk of productgroep zijn. Bijvoorbeeld voor een fabrikant die een nieuwe broodmix of broodverbeteraar op de markt wil brengen en graag wil weten wat nu écht belangrijk is aan dit product. Of dat een fabrikant een nieuw afbakproduct door bakkers wil laten beoordelen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het productaanbod van fabrikanten beter aansluit bij u als bakker.

Paneldiscussie

Wilt u samen met uw collega’s belangrijke thema’s bespreken? Bij een paneldiscussie staat een thema centraal waarover u uw mening kunt geven; innovaties binnen uw sector,  trends, uitdagingen binnen uw werk, online gebruik of een productontwikkeling. 

Producttest

Wilt u uw mening geven over producten die nog in ontwikkeling zijn? Fabrikanten betrekken u in een vroeg stadium bij de ontwikkeling van producten. U test de producten, bereidt en/of proeft. Denk hierbij aan een smaaktest van verschillende soorten room of boter welke zijn verwerkt in een bakkerijproduct. 

Online onderzoek

Online is een zéér gemakkelijke manier om deel te nemen aan een onderzoek.  Op een tijdstip dat het u schikt achter uw eigen computer, tablet of GSM. Onderwerpen die door Het Bakkerspanel via online onderzoek worden onderzocht zijn o.a.: product- en merkgebruik, verwachtingen van fabrikanten/leveranciers, bedrijfsvoering en online professionele communicatie, enz. Driemaal per jaar houden wij een enquête onder de bakkers over de productgroepen: viennoiserie en hartige producten, broodmixen, verbeteraars en desem, patisserie en chocolade. Daarnaast stellen wij vragen over het gebruik van vetstoffen en room

Telefonisch onderzoek

Geeft u graag toelichting op de vragen? Dit kan in een kort telefonisch interview.  Het is een gemakkelijke manier om uw mening te geven over een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld over het gebruik van een product of associaties met een merk. Een telefonisch interview duurt ongeveer 5-10 minuten.

Diepte interview

Voor sommige onderwerpen willen we u graag aan het woord laten. Als er uitgebreidere informatie nodig is, wordt er gekozen voor een 1-op-1 interview bij je op locatie.  We kijken vaak ook wat uw werkwijze is voor een bepaald product. Ondertussen wordt u gevraagd naar de reden waarom u kiest voor deze werkwijze, want wat voor u heel logisch is kan voor de fabrikant totaal iets nieuws zijn. Op deze manier leert de fabrikant indirect van haar klanten. En zo draagt u bij aan de verbetering van de kwaliteit van het product. 

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie