Hoe Nederlandse bakkers zich kunnen onderscheiden van de supermarkt

Onderscheiden door ambachtelijkheid

Vrijwel alle bakkers onderscheiden zich van de supermarkt / retail door ambachtelijkheid. Alle bakkers tot 35 jaar onderschrijven dit onderscheidend vermogen. Verder zien we dat markteer bakkers (96%) zich door ambachtelijkheid onderscheiden. Dit zijn enkele uitkomsten uit onderzoek van Het Bakkerspanel onder Nederlandse bakkers.

Bakkers met één winkel (91%), vanaf 35 jaar (89%) en inspiratie bakkers (97%) onderscheiden zich relatief vaker door kwaliteit.

Personalisatie aanbod/producten (bijv. verjaardagstaart met foto en naam) (90%) en flexibiliteit (klant belt en bestelling wordt meteen opzij gelegd) (67%) zijn vaak initiatieven bij bakkers tot 35 jaar om zich te onderscheiden.

Voor de inspiratie bakkers zijn lokale producten (60%) en originaliteit (73%) manieren om zich te onderscheiden.

824-40933-030123-onderscheiden-bakkers-van-de-supermarkt-nederland-2a1ab6f917f23b34.png

De producent bakker onderscheidt zich door ambachtelijkheid (90%) en kwaliteit (87%). Wel moet hierbij worden opgemerkt dat hij zich hierin in minder mate onderscheidt dan de andere typen bakkers.

Tips om je als bakker te onderscheiden van de supermarkt!

  • Kwaliteit van producten: Bakkers hebben vaak meer kennis en ervaring in het bakken van brood en gebak, waardoor ze producten van hogere kwaliteit kunnen leveren dan supermarkten. Ze kunnen ook gebruik maken van hoogwaardige ingrediënten, die de smaak van hun producten ten goede komen.
  • Versheid: Bakkers hebben meestal een dagelijks aanbod van vers gebakken producten, terwijl supermarkten vaak voorverpakte producten verkopen die al een tijdje op de plank hebben gelegen. Dit kan een groot verschil maken in de smaak en textuur van de producten.
  • Unieke producten: Bakkers kunnen zich onderscheiden door het aanbieden van unieke producten, zoals ambachtelijk brood, speciale taarten en gebakjes, en andere items die niet altijd te vinden zijn in een supermarkt.
  • Persoonlijke service: Bakkers kunnen een persoonlijke touch toevoegen aan hun service door klanten bij naam te kennen, advies te geven over producten en bestellingen op maat te maken.
  • Lokale betrokkenheid: Bakkers zijn vaak lokale bedrijven die betrokken zijn bij de gemeenschap, en kunnen zich onderscheiden door hun lokale betrokkenheid en ondersteuning van lokale evenementen en goede doelen.

Door zich te concentreren op deze verschillen en het bieden van hoogwaardige producten en service, kan een bakker zich onderscheiden van een supermarkt en een loyale klantenkring opbouwen.

Bron: Het Bakkerspanel, 1 maart 2023

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie