Al vier jaar Het Bakkerspanel in Nederland

Onze missie: Een vitale ambachtelijk bakkerij door het delen van kennis

In 2019 zag Het Bakkerspanel in Nederland het levenslicht na uitvoerige gesprekken met bakkers en fabrikanten / leveranciers. Op dat moment was er geen 360 graden beeld beschikbaar in Nederland. Veel marktcijfers worden geïnventariseerd door allerlei brancheorganisaties en commerciële partijen, maar niemand combineert productgebruik met de bedrijfsvoering van de bakker. Verder spiegelen wij de eigen marktbewerking van de bakkers aan de verwachtingen die de consument van hem heeft. Onze missie waarmee wij startten was een vitale ambachtelijke bakkerij door het delen van kennis. Enerzijds willen wij de fabrikanten en leveranciers van informatie voorzien, zodat zij hun producten en diensten (nog) beter kunnen laten aansluiten bij de wensen en behoeften van de bakkers. Produceren de bakkers hun producten vanuit de basis of kopen zij deze liever gedeeltelijk diepvries in, zodat zij flexibeler zijn in hun productie, breder assortiment kunnen bieden en daarmee beter aansluiten bij de klantvraag. Of is het juist het personeelstekort in de krappe arbeidsmarkt die het noodzakelijk maakt dat bakkers hun werk vereenvoudigen.

Bakkers inspireren elkaar

Inmiddels hebben wij 7 keer de bakkers een vragenlijst voorgelegd over uiteenlopende onderwerpen. Telkens neemt circa 7% van alle bakkers deel aan onze onderzoeken. De bakkers in Vlaanderen relatief iets vaker dan de bakkers in de Franstalige landsdelen. Wel kunnen wij vaststellen dat het steeds een wisselende groep bakkers is dat deelneemt, zodat we een breed en consistent resultaat kunnen voorleggen. Al verschillende jaren zijn wij een vaste waarde met onze artikelen in de bakkersvakbladen. Na elke bevraging onder de bakkers delen wij opvallende resultaten, zodat de bakkers elkaar kunnen inspireren over hoe de bakkers met bepaalde vraagstukken omgaan in hun bedrijfsvoering. Hoe trekken bakkers nieuwe klanten aan, wat doen zij aan duurzaamheid in hun bedrijfsvoering en hoe gaan bakkers om met personeelstekort.

Jaarlijks grootschalig consumentenonderzoek

Verder houdt Het Bakkerspanel jaarlijks een grote consumentenbevraging onder 1.000 beslissers in huishoudens over het kopen van bakkerijproducten bij de bakker en in de supermarkt. Welke en waar kopen consumenten specifieke bakkerijproducten en wat vinden zij hierbij belangrijk. Verder kijken we of er verschillen bestaan tussen de verschillende typen huishoudens. Wij kijken bijvoorbeeld wat huishoudens met jonge kinderen beweegt bij hun aankoopbeslissingen ten opzichte van huishoudens waar de kinderen inmiddels uit huis zijn. Elke levensfase heeft weer een andere behoefte aan bakkerijproducten en varianten. Ook onderzoeken wij of de vraag naar biologische en veganistische producten evalueert in de tijd en of de verwachtingen die consumenten hebben van de bakker veranderen. Al deze marktinzichten delen wij met de bakkers via onze artikelen die wij publiceren op onze website, facebookpagina, e-mailnieuwsbrieven en de vakbladen.

Uw deelname aan onze enquêtes is belangrijk

Jouw deelname aan onze enquêtes is dan ook van groot belang om deze inzichten te verkrijgen en blijvend met jou te delen. Zonder kennis geen innovatie, onderscheidend vermogen, verandering en groei van de ambachtelijke bakkerij. Alleen door samenwerking kunnen we de ambachtelijke bakkerij toekomstbestendig houden. In juli houden wij ons jaarlijkse consumentenonderzoek en in september bevragen wij weer de bakkers over uiteenlopende onderwerpen. Jouw medewerking wordt op dat moment weer zeer gewaardeerd. Het Bakkerspanel wenst je een mooie zomer toe.

Bron: Het Bakkerspanel, juni 2022

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie